אזכרות
האזכרות לזכרם של הנספים בשואה החלה עוד בפודברודז' לאחר שחרור ווילנה והסביבה ב-1944 בביתם של גולדה ובורה שפירא. וכך כתב בורה בזיכרונותיו: שלוש שנים מאז נכבשה פודברודז' ע"י הנאצים ועוזריהם הליטאים ימח שמם וחיי היהודים הפכו להפקר, רציחות, חטיפות ואקציות, ללא הבחנה ביום ובלילה דמינו נשפך. ועל כן כל יום הוא בשבילנו יום זיכרון והנצחה".בורה ראה חובה ושליחות בזיכרון וההנצחה, פתח את ביתו ויחד עם אשתו ובנותיו הקים ועד של מספר ניצולים, ומאז 1944 נערכו האזכרות בביתם. כאשר חלק מהשורדים את השואה עזבו את פודברודז' בדרכם לישראל, נערכו האזכרות במחנות העקורים בגרמניה, ביוזמתו הברוכה של בורה שפירא, בורה בלושינסקי ובן ציון לאפ. וכך נמשך הרצף עד שהגיעו לארץ כ-100 ניצולים.
תאריך האזכרה נקבע ל-י"ג במרחשון בו נרצחו כ-170 מיהודי פודברודז' בגטו קימלישוק (לעולם לא נדע את מספרם המדויק של הנרצחים).
עם ההגעה לישראל האזכרות המשיכו במשך 30 שנה בחיפה בביתם של גולדה ובורה שפירא ז"ל ברחוב הנזירות 5 בחיפה. בורה טרח להכין הזמנות וגולדה ושלוש הבנות טרחו בהכנת הכיבוד. לאחר האזכרה היו החברים יושבים ומעלים זיכרונות מהעיירה הקטנה והאהובה. הפליא לספר אהרון בברסקי. לאחר מספר שנים עברו האזכרות למועדון ברחוב הנביאים.
סייעו אליהו ולייזר גורדון, ובורה וריבה בלושינסקי.
לאחר מותם של גולדה ובורה, התקיימו האזכרות באולמי "ביתנו" ברחוב ירושלים בעזרתה של ריבה בלושינסקי.
לאחר מכן עברו האזכרות למשך עשור לחדרה לביתם של מרים וישראל רוטנברג ז"ל. נערכו מספר מפגשים בכפר חוגלה ביוזמת אדי נרוצקי. ומאז שנת 1989 האזכרות מתקיימות בבית העלמין החדש בחולון.
אזכרות בחיפה


אזכרות בחדרה אצל משפחת רוטנברג



אזכרה בכפר חוגלה


בשנת 1989 הוקמה המצבה בבית העלמין החדש בחולון, מאז האזכרות מתקיימות שם










מגילת הקלף הנמצאת בגלעד לזכר קדושי פודברודז' בבית העלמין בחולון
